Законът е такъв – не може да се каже дали Национално движение за свобода и демокрация съществува или не. С нея не ни дават да участваме в изборите, каза Марешки. Той е убеден, че няма да бъде „прецакан по устав”, а с купуване на гласове. Марешки предложи пред Нова телевизия как да няма такова нещо – камери при отварянето на урните с гласовете, за да няма възможност за измама. Според него това и сега може да се направи, но щели да го забранят тази седмица.

Димо Гяуров: ДПС ще участва в следващото управление макар и неофициално

Относно това, че има две сериозни бизнес начинания и възможност за конфликт на интереси, ако влезе в парламента, Марешки коментира, че всъщност ако не е бил той, е нямало да има и кампания. Обикалях по студиа да се срещна с другите политически лидери, не можах, заяви бизнесменът, който добави, че щял да им каже, че провалили България. Марешки беше и категоричен, че всеки път като се е хващал с политика, от това е страдал бизнесът му. На директен въпрос колко свои бензиностанции и аптеки е готов да затвори, той отвърна, че е готов да продаде аптеките си на държавата, за да направи тя „социални аптеки”, където да се продават лекарства на минимални цени.Марешки уточни и, че не би подкрепил безусловно кабинет на ГЕРБ. Борим се за пълна победа, каза той. Марешки добави, че „Воля” ще има над 16%, може би дори 20%. Българският народ няма да гласува за тези, които изгони преди две години, заяви той. Много е вероятно някой да се наложи нас да подкрепя, беше тезата му. Все пак, при теза да влезе в коалиция, Марешки уточни, че няма да отстъпи от своята програма, като припомни някои неща от тях: 1,80 лв. за литър бензин, 300 евро на квадратен метър за млади семейства, като на тях ще се дават десетгодишни безлихвени заеми. Бизнесменът уточни, че няма той да определя цените, а това са цените на пазарите в момента. Към днешна дата програмата на БСП изглежда по-близка до тези точки, смята Марешки.

Относно делото за рекет и побой срещу него, Марешки обясни, че не съжалява. Вместо да обвиняваме този, който може утре да изнасили някоя старица, обвиняват мен, беше тезата му. Той отрече да е давал 25 000 лева на криминално проявен, за да изгони Асен Миланов от имота си, защото достроявал незаконно там.Лично за Веселин Марешки

Бойко Борисов: Не съм писал SMS на Герджиков, не се занимавам с такива неща

Лични кредити нямам, имам фирмени кредити. Живея с 5-10 000 лева на месец, но правя много дарения. Карам „Ауди”, охрана не ползвам и се налага да не ползвам. Относно това кога за последно е лъгал, Марешки разказа, че му се случва за малки неща – например, че му се ходи на разходка. Относно другите политици и асоциацията за тях, той посочи – провал. Като популизъм Марешки посочи обединението на „Обединени патриоти”. По принцип плача от безсилие, когато искам да направя нещо добро, но не ми се получава, каза още той. Като най-голяма грешка Марешки посочи, че „като всеки нормален българин” е оставил „нещастници” да управляват България.

https://www.actualno.com/politics/mareshki-shte-nakazva-falshivi-novini-shte-ima-moje-bi-nad-20-news_600404.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*