/КРОСС/ Част от Националния историко-археологически резерват „Мадара“ ще бъде модернизиран. Проектът е на община Шумен и ще бъде финансиран със средства от кампанията „Ние обичаме България“, предаде БНР.

На 31-ви май в столичната зала „Арена Армеец“ ще има благотворителен концерт. За каузата ще пеят фолклорни и поп изпълнители. Директорът на Шуменския музей Даниел Руменов съобщи, че в мултимедийния център ще има иновативни атракции, а новите технологии ще влязат в резервата:
Детски кът за работа с деца, където ще има не само интерактивни игри, но и практически занимания. Там има назначен аниматор, който е и педагог. Акцентът ще бъде изграждането на виртуална реалност, където ще може да се види цялото развитие в епохите на Мадара – започвайки от праисторията и завършвайки в съвременния етап, когато са започнали разкопките и е открит за науката Мадарският конник. Това е виртуална 3D разходка.

Идеята е извън модернизирането на Медийния център в Мадара, да се направи и озвучаване на резервата през светлата част на денонощието, а нощем скалният релеф на конника да бъде осветен.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*