И аз мога много да реагирам, че 5-6 пъти сме слизали от колите и сме сваляли багажа. Техника, да не се вкарваме в такива жълти неща, коментира премиерът и изявлението на основния дилър за България на „Мерцедес“, че прокуратурата е чела избирателно експертизата за случая с Панов.

Език мой, враг мой – колкото по-малко се приказва, толкова повече се работи

И аз се чувствам застрашен – като искаш да си в гората и да ловуваш мечки, не може да те е страх, заяви премиерът и поиска от председателя на ВКС да обясни от кого се чувства застрашен.

За Борисов най-голямата грешка на Панов била, че не говори само за съда. Ако ние всеки ден коментираме съдиите, знаете ли какви дела ще станат, каза премиерът пред Нова телевизия, който каза, че „берем плодовете от една изключителна (бел. ред. – съдебна) реформа”. Сега съдиите сами си избират представители във ВСС, от парламента квотата се избира вече с 2-3 от депутатите – това гарантира възможно най-прозрачния ВСС, убеден е Борисов. Това е консервативна система, става бавно, каза премиерът. И беше категоричен, че са създадени необходимите условия съдебната система да работи възможно най-добре.Колкото имат журналистите роля и власт във ВСС, толкова и правителството има, категоричен беше Борисов. И заяви, че и той можел да пита за делото „САПАРД” и защо Марио Николов толкова години не бил осъден, а в Германия вече си излежали присъдите.Държавната бюрокрацияЩе има промени в правителството, ако електронизацията в държавната администрация не бъде завършена до септември. Това заяви премиерът Бойко Борисов. На него му беше припомнено, че тогава и парламентът ще трябва да е на работа през август, за да променя закони, премиерът отвърна, че „ние не можем да им кажем”, но правителството ще внесе всичко необходимо в Народното събрание скоростно и ще има гласуване, защото няма партия, която да е против.Това са реалните, ежедневни болки – КАТ, кадастър. Ще видите, че като го направим, хората ще се успокоят, каза министър-председателят.Относно бюрокрацията в държавата, Борисов обясни, че правителството се опитало да разбере какво му е на обикновения гражданин. Затова бил изпратен държавен служител – казвал се Алеко, който да мине през няколко институции, включително КАТ и Столичния кадастър. Няма табелки, няма дори тоалетни в някои сгради, разказа премиерът, който добави, че за битовите детайли „вече е направено, ще се направи, е”. Има места, на които ти искат лична карта и акт за раждане – а на какво основание се издава лична карта, даде абсурден пример Борисов от административното ежедневие. Да не би хората от опашките да излизат в отпуск – ще се направи електронизацията в административното общуване, обеща Борисов, отговаряйки на въпрос дали действително е разпоредил никой да не излиза в отпуск, докато нещата не тръгнат електронно. 80-90% от кадастрите работят електронно, каза премиерът и добави, че във Facebook в Пловдив вече му пишели, че се минавало през КАТ за час. Това е силата на гражданското общество, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов разпореди до понеделник министерствата да са наясно от кои ненужни документи се отказват

Оказва се, че между данъчните и общините всичко е готово, може да се подава по електронен път, но не е рекламирано, не е пропагандирано, каза още министър-председателят.

https://www.actualno.com/politics/borisov-za-boltovete-na-mercedesa-na-lozan-panov-nso-sami-si-zavivat-boltovete-news_618298.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*