Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки нарече „фалшива новина“ информацията, че е подписал документ с невярно съдържание. По този начин той отговори на Румен Петков от АБВ, който преди два дни оповести документа в ефир, пише Труд.

Припомняме, че беше публикувана декларацията, в която е записано, че като новоизбран председател на „Либерален алианс“ („Воля“) не членува в друга партия. Документът е подписан от Марешки на две места и е нотариално заверен.

„Към октомври 2012 г. Веселин Марешки декларира, че не членува в друга партия, а като се видят регистрите, ще разберете обратното… Ако се установи, че това не е вярно, това означава, че Марешки е подписал документ с невярно съдържание. Това пък ще постави под въпрос легитимността на „Воля”, но също и въпроса за неговия имунитет и за разследването му за подписания документ с невярно съдържание”, обясни Румен Петков пред бТВ.

„Документът е истински, след като съм го разписал, само че там няма нищо нередно“, коментира Марешки пред бТВ. „Ако Румен Петков твърди, че документът е с невярно съдържание, аз ще го осъдя, но той не твърди това – каза „ако е подписал“, заяви лидерът на „Воля“.

http://novinite.bg/articles/142417/Mareshki-opredeli-kato-falshiva-novina-informaciyata-che-e-slojil-podpis-varhu-dokument-s-nevyarno-sadarjanie

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*