/КРОСС/До седмица започва строителството на метрото в кв. „Овча купел“, анонсира зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев. Изпълнител е обединение „Метро Горна баня“ с водещ партньор „Трейс Груп Холд“ АД.
Зам.-кметът по транспорта и транспортни комуникации на Столична община Евгени Крусев даде старт на реконструкцията на южното платно на ул.„Боряна“ в кв. „Овча купел“, гр. София и направи проверка по въведената временна организация на движението. Инж. Галин Йонев, технически директор в „Трейс София“ ЕАД информира, че инженерите и строителите на Трейс за 40 дни ще изпълнят проекта, който включва: премахване на паважната настилка, полагане на асфалтобетон, изграждане на тротоар, цялостна подмяна на бордюри, монтиране на енергоспестяващо LED осветление, подмяна капаците на канализационните шахти.
Г-н Крусев информира, че реновирането е в отговор на множеството жалби от страна на граждани за запрашаемостта и шума, вследствие на паважната настилка. Той анонсира, че Столична община е готова да стартира втория етап от разширението на бул. „Монтевидео“, което ще доведе до двойно по-голяма пропускливост, а новото кръгово кръстовище ще гарантира безконфликтното пресичане на автомобилните потоци.
„Трейс Груп Холд“ АД започна обновяването на бул. „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“ през миналата година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*