С боксофис от 573,307 лв. само за три дни, игралната екранизация на вечната приказка се превърна и в най-добрия премиерен уикенд в България на всички времена през месец март.

Люк Евънс почти отказал ролята в „Красавицата и Звяра“

След като само през първия си уикенд по кината „Красавицата и Звяра“ беше гледан от 56,724 души, филмът несъмнено се нарежда в топ 10 на най-добрите премиерни уикенди на всички времена за България и най-гледана премиера тази година.Любимата на няколко поколения приказка постави редица рекорди и в световен мащаб. В САЩ филмът също постави рекорд за най-добра мартенска премиера, както и на седмо място за дебютен уикенд на всички времена. Още един рекорд беше покорен отвъд Океана и по света – приказката за Бел и омагьосания принц, се превърна в най-гледаната премиера на филм без възрастови ограничения в IMAX.

„Красавицата и Звяра“ направи своята премиера в общо 44 държави по цял свят и във всички, с изключение на три (Турция, Индия и Виетнам), оглави боксофиса. Сред държавите, в които приказката постави рекорд е и Великобритания, където най-новото приключение на Дисни се превърна в най-касовата премиера на филм без възрастови ограничения, а в Китай изпревари общите приходи на „Господарка на злото“ и „Алиса в Страната на чудесата“ за целия им период на голям екран.

Зловещата легенда, на която е базирана приказката „Красавицата и Звяра“

[embedded content]

https://www.actualno.com/showbusiness/krasavicata-i-zvjara-se-prevyrna-v-naj-dobrija-premieren-uikend-v-bylgarija-na-vsichki-vremena-news_600555.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*