/КРОСС/ „Забелязва се влошаване на структурата на доходите в семейството“. Това коментира пред БНР икономистът Явор Алексиев, по повод изнесени данни, че през последното тримесечие на миналата година разходите на домакинствата нарастват с около 4 на сто, а приходите с около 5 процента.

Той отбеляза, че все повече домакинства разчитат на пенсиите за семейния бюджет.

„Приходите и разходите на домакинствата отразяват икономическото състояние на страната“, подчерта още Алексиев, като обясни тенденцията: „Вече от много тримесечия насам, се наблюдава влошаване на структурата на доходите на домакинствата, а именно спадът на относителния дял на средства от работна заплата, което се дължи може би и на загубата на работни места в края на миналата година.
За периода от октомври до декември миналата година всеки от нас е изхарчил средно по 1 200 лева, което е с четири на сто над харчовете за същия период година по-рано. За храна даваме около една трета от разходите си. Все повече харчим за горива и внасяме в държавната хазна като данъци и осигуровки, сочат още данните на националната статистика.“

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*