Последните субсидии, които са получили животновъдите са за 2015-а. Липсата на средства принудило повечето от тях да теглят кредити, за да могат да осигурят храна за животните си, информира БНТ.

Леви формации организираха протест в Атина в защита на мигрантите

Освен изплащане на субсидиите за 2016-а, фермерите настояват служебният министър на земеделието и храните да отмени заповедта си, според която през кампания 2017-а няма да се приемат заявления по двете мерки.От организацията на Обединените български животновъди посочиха, че не са съгласни с графика, който им е предоставен за изплащане на субсидиите от министерството на земеделието.

Животновъдите искат да получат отговор от служебния министър кога и къде са похарчени парите. Утре група животновъди ще се срещне със служебния министър на земеделието и храните. Още преди няколко дни от земеделското министерство заявиха, че няма да има забавяне по директните плащания и те дори ще приключат по-рано през месец май.

В Полша одобриха закон, с който могат да контролират неудобни протести

А специално за 2-те екологични мерки от фонд „Земеделие“ се ангажираха, че плащанията за сключилите вече договори производители ще бъдат направени по график между 10 и 20 април.

https://www.actualno.com/business/fermerite-plashat-s-protesti-pred-zemedelskoto-ministerstvo-news_600359.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*