Както бе очаквано като акценти в разговора между двамата се очертават вижданията на двете страни по отношение на НАТО, темите за Русия, за световната търговия и множество други въпроси.

Историческа среща: Тръмп посрещна Меркел в Белия дом (ВИДЕО)

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че вече е успял да обсъди много въпроси с германската канцлерка Ангела Меркел. Той информира за това журналистите след встъпителната част от преговорите.„Успяхме вече да обсъдим много неща“, отговори президентът на въпрос дали са били засегнати теми, свързани с НАТО, предаде БГНЕС. Той зрази пред Ангела Мрекел „силна подкрепа“ за НАТО, подчертавайки, че страните-членки трябва „да плащат това, което дължат“.

В момента Тръмп участва в преговори на представители на едрия бизнес на САЩ и Германия, посветени на професионалното техническо обучение. След това Тръмп и Меркел ще дадат съвместна пресконференция. Предстои двамата да продължат преговорите, след които ще последва работен обяд. Очаква се те да продължат обсъждането на търговско-икономическите връзки между двете страни.Тръмп наруши традицията и посрещна Ангела Меркел на входа на Белия дом, след което я съпроводи до Овалния кабинет.Досега висшите държавници от чужбина са били посрещани пред входа от високопоставени представители на американската администрация.След първата част от преговорите с нея той се обяви за „реципрочна“ и „честна“ търговия. Заяви още, че миграцията е „привилегия“, а не „право“. Президентът се обяви и за мирно разрешаване на украинския конфликт, като заяви, че високо цени усилията на Германия и Франция в регулирането на конфликта.Снимки: Getty Images/Guliver

САЩ на Тръмп не се спира – обтегнаха се отношенията с Великобритания и Германия

 

https://www.actualno.com/america/trymp-kym-merkel-migracijata-e-privilegija-ne-pravo-news_600133.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*