/КРОСС/Водачът на листата за народни представители на коалиция „БСП за България“ в 13 избирателен район – Пазарджик проф.полк.Славчо Велков заедно с няколко други кандидат-депутати се срещнаха с ръководителите на фирмите „Елхим Искра“, „Механикс“ и „Еко мес“, за да представят политическата платформа за управление на България и чуят проблемите на бизнеса.

Проф. Велков изрази убедеността си, че с платформата на „БСП за България“ могат да се постигнат резултати в ликвидирането на така наречената паралелна държава, която поставя под прага на бедност голяма част от българските граждани.

Водачът на листата в 13 МИР очерта накратко предлаганите икономически мерки, а вторият в листата Йордан Младенов, икономист и председател на Областния съвет на БСП – Пазарджик, допълни намеренията за икономика на растежа, като постави акцент върху създаването на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн.лева и увеличаване капитала на фонд „Иновации“ със 150 млн.лв.

На въпрос от страна на мениджърския екип на „Елхим Искра“ за въвеждане на електронно правителство г-н Младенов отговори, че то е елемент от инструментариума за премахване на втората държава.

Липсата на кадри за промишлеността и острата нужда от качествено професионално образование открои като изключително сериозни проблеми пред бизнеса мениджърът на „Механикс“ инж.Ангел Чолаков. Като втори голям проблем пред кандидатите за народни представители той посочи начина на здравно осигуряване и криворазбраната солидарност.
Нуждата от пенсионна реформа и начините за нейното осъществяване също бяха дискутирани като структуроопределящи елементи за икономика на растеж.

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*