„Смятам, че е важно да признаем, че политическите и дипломатическите усилия през последните 20 години за довеждането на северна Корея до забрана на ядрените оръжия се провалиха“, каза той по време на пресконференция с японския министър на външните работи Фумио Кисидо.

Американски дипломат: Никога не трябва да се доверяваме на Русия

„В лицето на нарастващата заплаха е ясно, че е необходим нов подход“, допълни той.Тилърсън посочи също, че властите в Пхенян не трябва да се страхуват от САЩ или от които и да е било свои съседи в региона, въпреки че Вашингтон и Токио нямат намерение да се примирят с ядрената програма на КНДР, предаде БГНЕС. В същото време той призова и Китай, където ще отиде на посещение в събота, да окаже повече натиск на Пхенян.

„Ние вярваме, че те ще изиграят важна роля“, каза той, допълвайки, че ще бъдат проведени разговори и за други допълнителни действия.

САЩ обвиниха руснаци за кибератака срещу Yahoo

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри в началото на миналата година, когато Пхенян проведе ново ядрено изпитание и по-късно изстреля балистична ракета. През септември 2016 г. страната извърши нов ядрен опит. От началото на годината КНДР също проведе няколко изпитания с ракети, последното от които на 6 март.

https://www.actualno.com/america/sasht-opiti-za-vyzpirane-na-severnokorejskite-jadreni-ambicii-se-provaliha-news_599714.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*