/КРОСС/ Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обяви, че последните изявления на Северна Корея са провокативни, но в миналото е доказано, че те са празни и не трябва да им се вярва, предава „Ройтерс“.
„Що се отнася до последните изявления на Северна Корея, мисля, че всички сме чували от тях подобни думи многократно, но те не се оказаха истински“, заяви Матис на пресконференция в Тел Авив, където се намира на посещение.
В четвъртък севернокорейска държавна медия заплаши САЩ със „супер мощен превантивен удар“, след като държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че Вашингтон обмисля чрез какви средства да окаже натиск на режима в Пхенян, за да го откаже от ядрената програма.
В редакцията на Rodong Sinmun, официален вестник на управляващата Корейската работническа партия (КРП), пишат без заобикалки: „В случай на започване на нашия супер мощен превантивен удар, той напълно и незабавно ще унищожи не само американските империалистически сили в Южна Корея и околните райони, но същи и континенталната част на САЩ, превръщайки ги в пепел“, написа изданието.
Водещи фигури във властта също обясниха, че при атака срещу страната, от КНДР са готови да отвърнат с ядрен удар.
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*