/КРОСС/ Сигнал до прокуратурата заради програмата за саниране е подал министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов. Това обяви самият той пред БТВ. 
„Като цяло санирането е добра идея, но трябва да се направят промени в правилата и да се коригират цени. Има съмнения за нарушения и затова съм дал сигнал до прокуратурата. Цените са прекомерно високи и необосновани“, обяви Попниколов.
Той коментира и скандала с прекратената процедура за строителството на тунела „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Обществената поръчка за 250 млн. лв. беше спряна, а причината беше изчезнали документи от офертата на един от участниците в търга.
„В момента, в който бях информиран за ситуацията, решихме да действаме съгласно закона. Възложителят е установил липсата на документи и единственото правилно решение е прекратяване на процедурата“, обяви в служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов пред БТВ.
„Отговорност за съхранението на документите има председателят на комисията. Нямаше опит да бъде скрито това. Има видеонаблюдение навсякъде, доколкото съм информиран то е работило. Не съм съгласен, че прекратяването на тази процедура ще доведе до загуба на евросредства. Рискът за „Кресненското дефиле“ е по-голям“, допълни той.
„Документите са изнесени са от външния експерт Стефан Гайтанджиев, доколкото съм информиран

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*