Радослав Янков не успя да вземе малък реванш от новия носител на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда Андреас Промегер. Чепеларецът и Теодора Пенчева бяха на крачка от сензация в последния старт от финалите на Световната купа във Винтерберг (Германия), пише Труд.

На четвъртфинала в отборното състезание те отстъпиха едва с 4 стотни на суперфаворита Австрия, в чийто състав освен Промегер бе и носителката на малката купа в паралелния слалом Даниела Улбинг. Това отреди осмо място на българския тим. Преди това Янков и Пенчева отстраниха корейците Хае-Рим Йон и Сан Хо Лий на осминафиналите. На финала пък Австрия отстъпи на Италия. 

Българският ас афишира задоволство от второто си място в крайното класиране за сезона, въпреки че не успя да защити глобуса. „Изключително съм радостен, че успях да постигна такъв резултат – заяви Янков. – Въпреки че съм на второ място, за мен това е страхотно представяне. Успях отново да покажа, че съм един от най-добрите в света. Днес за първи път бях с толкова голяма агитка извън пределите на родината. Подкрепата беше невероятна!“

Треньорът му Георги Атанасов отбеляза, че този сезон е бил значително по-труден от предишния и оцени високо малката купа в слалома, който е олимпийска дисциплина.

http://novinite.bg/articles/140402/Rado-Yankov-na-stotni-ot-senzaciyata-vav-Vinterberg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*