Тема на разговорите са били и принудителните мерки, наложени на трима турски граждани, съобщи Би Ти Ви.

Радев: Намесата на Турция в нашите избори е факт. Очаквам от ЕС да гарантира сигурността ни

В срещата са участвали шефът на държавна агенция „Разузнаване“ ген. Драгомир Димитров, главният прокурор Сотир Цацаров, както и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. След срещата, участниците отказаха коментар, а лаконичното съобщение от пресслужбата на държавния глава беше: „Държавният глава Румен Радев проведе на „Дондуков“ 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната“.Припомняме, че в края на миналата седмица президентът Румен Радев каза, че намесата на Турция в нашите избори е факт и тази намеса е абсолютно недопустима. Според него България трябва да развива силни добросъседски отношения с Турция.

„България е суверенна държава, член на ЕС и никой няма право да нарушава международните закони, международното право и правилата на ЕС. Искам да призова за повече спокойствие и да не се ескалират емоциите покрай тази намеса. Българските институции и компетентните служби работят активно за пресичане на всеки опит за намеса в нашия изборен процес и в нашите вътрешни дела“, каза Радев и добави, че те се ползват с неговата безусловна подкрепа.Как поставяме ние този въпрос пред ЕС – още на 9 март поставих този въпрос в Брюксел, каза Радев и припомним, че е провел среща с посланици, където поставил въпроса.Ние очакваме по-бързо решение от ЕС за гарантиране сигурността на всяка една държава. Искам да подчертая, че българските мюсюлмани са наши сънародници и трябва всички да работят за тях и да бъдат приобщавани към нашето общество – не капсулирани и хвърлени на проповедници, внесени отвън, каза Радев.

Радев се срещна с четирима посланици на страни от ЕС

Санкциите срещу Русия водят до разединяване на Европа. Те трябва да бъдат решавани на политическо ниво, а в Брюксел не видях такова. България трябва да има единна външна политика, а не политики на различните институции, подчерта Радев.

https://www.actualno.com/politics/radev-obsydi-s-cacarov-i-specslujbite-situacijata-okolo-izborite-news_600617.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*