/КРОСС/ Има опасност на предстоящите парламентарни избори да се повтори случаят „Арена Армеец“, макар и в по-малки мащаби. Това може да се избегне, ако протоколите се предават веднага, след като бъдат изготвени и се направи предварително график за това предаване. Това коментира по Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на дружество „Информационно обслужване“.

„Секционните комисии от цяла София ще пристигат, примерно, в Районната избирателна комисия-24. В София има 3 Районни избирателни комисии. Ако всички се струпват едновременно в тях става лудница. Нека да се каже, че определени секции са от 22 до 24, други са от 24 до 02 и т.н. За да не чакат хората и да се изнервят, да дойдат тогава, когато ще бъдат приети. Не може да се чака повече от час-два, това изнервя“, коментира Михаил Константинов.

Той каза още, че от страна на „Информационно обслужване“ процесът е осигурен напълно и забавянето не става на етап обработване на резултатите. Той беше категоричен, че няма как протоколите да бъдат манипулирани при предаването им. Според него, ако има манипулация, тя може да бъде извършена преди това: при купуване на гласове или на цяла комисия.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*