/КРОСС/ Приключи ремонтът на железопътната инфраструктура в Хитрино. В рамките на около седмица екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ успяха да възстановят два от разрушените при влаковата катастрофа коловози, напълно е обновен и жп прелеза в центъра на селото.
Ремонтът след трагедията от 10 декември, когато цистерна се взриви на гарата и загинаха 7 души, е струвал между 150 000 и 200 000 лв. Сумата изцяло е осигурена от бюджета на НКЖИ. След приключване на ремонтите влаковото движение през Хитрино, което до момента ставаше с ограничение на скоростта до 15 км. в час ще бъде нормализирано. За да извърши оглед на извършения ремонт, в Хитрино днес бе и Красимир Папукчиев- ген. директор на НКЖИ, който обясни, че екипите на Компанията са свършили добре работата си.
„До края на деня ще бъде възстановено движението по втори и трети коловоз на Гара Хитрино, в пробна експлоатация с 25 километра в час, няколко дни да се наблюдава състоянието и след което ще бъде възстановено по книжка разписанието. В рамките на още около месец ще възстановим и разрушения четвърти коловоз“, обяви Папукчиев, цитиран от „Дарик“.
През годината предстoят още ремонти дейности по жп линията Русе – Каспичан, на която се намира и Хитрино, като НКЖИ ще инвестира в модернизиране на системите и подобряване състоянието на релсовия път.
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*