/КРОСС/Руският посланик в САЩ се е срещал не само с хора от обкръжението на избрания през ноември за президент Доналд Тръмп, но и със съветници на неговата основна съперничка на изборите, демократката Хилари Клинтън. Това заяви в интервю за американската телевизия CNN Дмитрий Песков – прессекретар на руския президент Владимир Путин.

По думите му хора, свързани с Клинтън, са се срещали много пъти с руския посланик Сергей Кисляк. Той направи уточнението, че тези срещи не са били във връзка с президентските избори. „По никакъв начин това не бива да бъде представяно като намеса в изборния процес“, подчерта прессекретарят на Путин.

Песков изрази съжаление, че Русия е била демонизирана, във връзка с твърденията на американското разузнаване, че тя се е намесила в изборите в полза на Тръмп.

Новият президент на САЩ изрази желание да работи заедно с Русия. Остава обаче неясно кога той може да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Възможно е това да стане на срещата на върха на Г-20 в Хамбург през юли, ако пред Путин и Тръмп не се открие по-ранна възможност, предположи Песков.

В интервюто той изрази неудовлетворение от липсата на напредък в отношенията между Русия и САЩ през първите два месеца от мандата на новия американски президент.

Избирането на Тръмп, който като кандидат на републиканците говореше с адмирации за Путин и призоваваше за подобряване на връзките на Вашингтон с Москва, е дало надежди на Кремъл.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*