„Това ще бъде бюджет, който поставя Америка на първо място и определя като „приоритет номер едно“ сигурността на гражданите ни, защото без сигурност, не може да има просперитет“, заяви Тръмп след като представи проекта.

И новата забрана на Тръмп за бежанци не мина в съда

Средствата за министерството на отбраната се увеличават с 10 на 100 спрямо разходите за 2017 г. до 639 млрд. долара. Базисният бюджет е определен на 574 млрд. д. плюс 65 млрд. д. за текущи военни операции в чужбина. Повишаването на парите за отбрана е най-голямото от времето на президента Роналд Рейгън през 80-те години на миналия век.Министерството на вътрешната сигурност ще получи с 6,8 процента повече средства – 44,1 млрд. д., включително незабавно 1,5 млрд. д. за строителство на стена по южната граница с Мексико през текущата година, допълва ДПА. Идната година за тази цел ще бъдат отделени 2,6 млрд. долара.

Средствата за защита на околната среда са орязани с 31 процента, на дипломатическото ведомство – с 28 процента, а на министерството на жилищното строителство и градоустройството – с 13,2 процента. Над 3000 служители на Агенцията за защита на околната среда ще загубят работата си, а редица програми за борба с климатичните промени ще бъдат изцяло ликвидирани.

Ноам Чомски предрича, че администрацията на Тръмп ще предизвика нова финансова криза

Финансирането на Корпорацията за обществено радио- и телевизионно излъчване, която подпомага финансирането на държавните радио и телевизия, е сведено до нула, както и парите на Института за музейни и библиотечни услуги, на Националната фондация за изкуства, за правна помощ за бедните, за помощ за отопление за хората с ниски доходи и други, съобщава агенция Cross.

https://www.actualno.com/america/novijat-budjet-na-sasht-be-predstaven-dnes-ot-trymp-news_599892.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*