/КРОСС/ Кръг преди края на редовния сезон вече е ясна и част от програмата на плейофите на Първа професионална футболна лига. Така на практика вече е известно кои са датите за изиграването на новите два мача от голямото дерби между ЦСКА и Левски, съобщиха от официалния сайт на „червените“.
Програмата се съставя по точно определен модел, т.нар. система „Бергер“. Двата отбора вече не могат да бъдат поместени от местата си в класирането в редовния сезон – „сините“ ще завършат на второ място, а „червените“ на трето. Това означава, че по предварителна програма те ще играят на 29 или 30 април, като символичен домакин ще бъде Левски. Следващият сблъсък ще е на 27 май, като това ще бъде предпоследният кръг от първенството, което приключва на 31 май.
Според регламента на Първа професионална лига третият в крайното класиране ще играе допълнителен плейоф срещу победителя от втората осмица за участие в Лига Европа. Това се случва само ако шампионът не спечели Купата на България. В такъв плейоф третият в Първа професионална лига е домакин. В случай, че шампионът спечели и Купата на България, то в плейофа за Лига Европа участва четвъртият в крайното класиране, а третият получава автоматична квота. Четвъртият също е домакин на победителя от втората осмица. Плейофният мач за Лига Европа е само един и ще се играе на 4 юни.
БФС си запазва право на промени в датите на мачовете.
 
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*