/КРОСС/Новото поколение на MINI Countryman беше представено с нестандартна арт изложба във PhotoSynthesis Art Center, с което моделът отбеляза официалната си премиера в страната.

Второто поколение MINI Countryman е с нова конструкция, която предлага по-щедро вътрешно пространство с пет пълноценни места. MINI Countryman е по-дълъг от предшественика си с около 20 см и е по-широк с около 3 см. Междуосието му е удължено със 7,5 см. Багажникът е увеличен до 450 литра.

Автомобилът е пригоден за всякакви пътни условия, благодарение на интелигентната система за задвижване на всички колела ALL4, а моделът се предлага с ново поколение двигатели и трансмисии. Централният уред за пръв път е с тъчскрийн функция и с увеличени размери на екрана до 8,8-инча. По-късно през годината се очаква и Plug-in хибридната версия на модела – MINI Cooper S E Countryman ALL4. Той позволява чисто електрическо шофиране с максимална скорост до 125 км/ч. Електромоторът с мощност 65 кВт/88 к.с. подава мощността си чрез едностепенна трансмисия към задната ос, докато трицилиндровият бензинов двигател с мощност 100 кВт/136 к.с., комбиниран с шестстепенна трансмисия Steptronic, задвижва предните колела.

Като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия ще се предлага 6-степенна трансмисия Steptronic. Осемстепенният Steptronic ще се предлага като опция за новите MINI Cooper S Countryman и MINI Cooper D Countryman, а при MINI Cooper SD Countryman тя е част от серийното оборудване.

MINI Cooper S Countryman ALL4 в комбинация с осемстепенна трансмисия Steptronic ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,2 секунди – тоест е по-бързо с 0,9 секунди от съответния предходен модел. В зависимост от двигателя намалението на разхода на гориво достига до 1,4 л/100 км. Рекордьор по икономичност сред моделите с двигател с вътрешно горене е новото MINI Cooper D Countryman с разход на гориво от 4,5 до 4,3 л/ 100 км и СО2 емисии от 118 до 113 г/км.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*