/КРОСС/ Радост Бокел, която е изиграла най-известната детска роля в германското кино, е станала жертва на расистки обиди в супермаркет във Франкфурт. Родената в бившата ГДР актриса, която по кръв е половин българка, разказа за инцидента на страницата си във Фейсбук.
Бокел била в магазина заедно с 8-годишния си син Тайлър, който е тъмнокож. На щанда за тестени изделия малкият взел един сладкиш и започнал да го яде. „Това трябва да се плати!“ и „Не всичко в Германия е безплатно“, чула тя гневен глас.
Последвала вулгарна улична ругатня по неин адрес, която на български в най-мек вариант може да се преведе като „чуждестранна уличница“. За капак вербалният агресор изпънал ръка в хитлеристки поздрав.Постът на 41-годишната актриса в социалната мрежа предизвика множество коментари. Бокел обясни, че обидите били изречени не от мъж, не от служител на магазина, а от жена – друга клиентка.
Германските таблоиди отразиха обилно скандала. Защото Бокел, макар вече далеч от прожекторите, още е звезда. Такава тя става още на 11-годишна възраст. Славата идва през 1986 г. с филма „Момо“, в който тя играе главната роля.
Радост е родена през 1975 г. в курортно градче в Източна Германия. Когато е на пет години, се мести заедно с майка си Биргит и брат си в Западна Германия. След като родителката подава заявление за напускане на ГДР тримата се установяват във Франкфурт.
„Жалко, че баба не беше в супермаркета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*