Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи.

Ангелкова отрече концесии на плажове да са обявявани в 12 без 5

Има опасност и тази година много от плажните ивици да останат без наемател и без охрана. От общо 237 плажа очакванията на Министерството на туризма са 150 да бъдат дадени за управление. За останалите 87 все още се търсят стопани. Сред тях са плажовете „Шкорпиловци“, „Кранево“ и Ахтопол-север. Специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ са направили проучване на замърсеността на няколко плажни ивици в северната и южната част по българското Черноморие, които все още са без концесионер.Според Стела Барова, главен експерт в Басейнова дирекция „Черноморски район“ най-замърсен е плажът „Крапец“ в северната част, също плаж Шкорпиловци и плаж „Алепу“ в южната част.

Проблемът с чистота на неохраняемите плажните ивици е провокирало екоекспертите от варненската Басейнова дирекция да организират акции за почистване на плажовете. В една от първите екокампании по Северното Черноморие участваха ученици от Хуманитарната гимназия във Варна.Учениците коментираха още, че градските плажове във Варна не са особено чисти през сезона и настоямат за по-строг контрол от страна на институциите.“Ние събрахме няколко чувала, които бяха пълни и много тежки и навсякъде има всякакви, най-вече опаковки от цигари от останали бански и така нататък – не са чисти“, заявиха те.

Държавата ще взима близо 2 млн. лв. от наемателите на „Слънчев бряг – север“ и „Несебър – юг“

Един от основните приоритети в работата на Министерството на туризма за лято 2017 е засиления контрол върху стопанисването на плажните ивици. Предвижда се да бъдат създадени повече групи, които да проверяват плажовете през лятото.

https://www.actualno.com/society/na-praga-na-letnija-sezon-mnogo-plajove-po-chernomorieto-vse-oshte-njamat-naematel-news_600442.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*