/КРОСС/ Мтел получи три отличия от Годишните награди за отговорен бизнес 2016 г., които се организират ежегодно от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията взе първо място в категориите „Инвеститор в обществото“ и „Инвеститор в околната среда“, както и трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“. Наградите бяха раздадени на официална церемония на 14 март. В 14-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност участваха 84 проекта, осъществени от 57 компании.

Наградата за първо място в категория „Инвеститор в обществото“ Мтел спечели с дългогодишния си проект „Приеми бъдещето“ в подкрепа на развитието на приемната грижа в България като алтернатива на отглеждането на деца в институции, по който телекомът работи съвместно с Националната асоциация по приемна грижа. През 2016 програмата подкрепи 595 приемни родители, над 380 приемни деца и над 200 професионалисти – социални работници, лекари, учители, журналисти, общини, активни граждани. Отличието на БФБЛ беше връчено на Мтел от служебния премиер Огнян Герджиков на по време на официалната церемония.

Мтел получи и приз за първо място в категория „Инвеститор в околната среда“ за програмата „Мтел еко грант“. Тя се организира съвместно с Фондация „BCause“ и ежегодно финансира безвъзмездно малки, но стойностни проекти в областта на екологията, за които осигуряването на финансиране е по-трудно. Чрез нея през 2016 г. компанията отпусна финансиране на пет проекта за опазване на околната среда, в които участваха и бяха обучени над 750 деца и младежи. Мтел еко грант е част от програмата на телекома за социална отговорност „Природа с бъдеще“. Наградата бе връчена от служебния министър на околната среда и водите Ренета Колева.

Мтел спечели и трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ със своята платформа за ангажираност на служителите чрез използване на игрови елементи „Аз водя“. Тя съчетава интерактивен дизайн, психология и анализ на данни, за да подобри съвместната работа между служителите, да улесни процеса по даване и получаване на обратна връзка, както и да даде възможност на служителите да допринасят за развитието на компанията и извън ежедневните си дейности. Платформата е разработена съвместно с „11235 Ltd.“ Отличията в категорията бяха връчени от служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Целта на Годишните награди за отговорен бизнес е да отличат и популяризират забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, както и да се насърчат и останалите фирми да осъществяват социални проекти.

 

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*