Преустановено е и изпращането на SMS-и за трите спортните канали, с които доставчикът изискваше от потребителите да върнат съобщение с текст STOP и своето ЕГН, за да ги деактивират и да не заплащат месечна такса за тях след изтичането на промоционалния период за въвеждането им.    

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: Потребителската култура в България става все по-силна

Доставчикът се ангажира и с това да възстанови месечните абонаменти на всички свои клиенти, които са решили да продължат да гледат каналите в периода април-юни срещу заплащане, но спортното съдържание не е било достатъчно атрактивно за тях. Новите правила са потвърдени и на сайта на търговеца, както и в телевизионната реклама.До промяната се стигна след намесата на КЗП във връзка с получени сигнали от граждани и информация, разпространена в социалните мрежи. Обръщаме внимание на потребителите да следят информацията във фактурите си за предплатените услуги, за да се избегне предоставянето на незаявени такива и при съмнение да сигнализират в КЗП.

В края на февруари Actualno.com изпрати въпроси на телекома по случая. В отговорите Mtel уточни, че ще върне парите на всички отказали се от спортния пакет преди 1 юли 2017 година. Това означаваше, че ако сте клиент на Mtel и се откажете до 1 юли тази година от пакета, ще си получите обратно платената до момента на отказването такса от по 1.99 лв. месечно за периода, в който пакетът вече е станал платен (01.04 – 01.07.2017). От отговорите тогава стана ясно още, че абонатите ще продължат да получават информация за възможностите за отказване от автоматичната услуга. „Това ще става чрез различни средства за уведомяване (чрез масовите медии, реклама, съобщения на фактурите, уведомителни SMS-и и т.н.). От тази гледна точка считаме, че не сме в нарушение на законовите изисквания, тъй като каналите ще са безплатни за тези, които не желаят да ги гледат“, уточни мобилният оператор.Според Mtel е важно да се има предвид, че цената от 1.99 лв. на месец е валидна единствено за действащи абонати, които и след 31.03.17 г. искат да гледат каналите. „За нови абонати след тази дата цената за трите канала с безсрочен абонамент ще е 5,99 лв. на месец. По този начин Мтел ще даде отлични условия за лоялните си клиенти, които ползват фиксирани услуги и в предишни периоди“, допълниха от телекома.

КЗП предупреди: Внимание с обявите за кредити в градската среда

На въпрос дали очакват неразбрали потребители да сезират Комисията за защита на потребители (КЗК) и дори съда, от Mtel увериха, че ще разгледат индивидуално всеки един случай, като ако има клиенти, които въпреки широката разяснителна кампания не са разбрали условията, то те ще бъдат компенсирани.

https://www.actualno.com/sciencelogy/kzp-zadylji-mtel-da-promeni-praktikata-na-razprostranenie-na-sportnija-si-paket-news_600463.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*