/КРОСС/ Гимнастичката Катрин Тасева спечели златен медал за съчетанието си с топка на силен турнир в Киев от веригата Гран при по художествена гимнастика.
Още през миналата година пролича финият усет на Катрин към този уред, но композицията й през новия сезон, поставена по песента на Белослава „Красота“, е истинско откровение. Многото трудни и оригинални елементи са вплетени в хореографията с финес и музикалност, напомнящи балетна миниатюра.
Българското момиче изпълни съчетанието си с изключително вдъхновение и заслужено грабна златния медал, оставяйки след себе си рускинята Полина Хонина и представителката на Израел Виктория Филановски.
Председателката на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева поздрави много топло Катрин и нейната треньорка Бранимира Маркова.
Вчера нашето момиче зае четвърто място в многобоя. Състезанието беше спечелено от руската представителка Юлия Бравикова, следвана от Хонина и Филановски.Днес Катрин Тасева участва в още два финала – на лента и бухалки, на които зае пето и шесто място.
Своето задоволство от представянето на турнира изрази и Бранимира Маркова, която е главен мениджър на индивидуалните състезателки в националния отбор.
Самата Катрин беше изключително щастлива от първото си злато от такъв ранг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*