Схемата е съвсем позната – без да има реален търг за продавана от държавата дървесина, тя отива в подставено лице, което всъщност работи за Гогов. Въпросната фирма, която получава дървесината и я препродава, се държи от Милчо, но всъщност пълномощник на фирмата е Наташа – съпругата на Гогов – или поне според думите на Милчо пред скрита камера. Цялата схема се разиграва в Попово, където Гогов беше директор на Държавното горско стопанство „Черни лом”.

Агенцията по горите отиде в ръцете на „символ“ от времето на Орешарски

Според мен няма нередност, конфликт има с тези фирми, които се обжалват. Причината е, че като се върнах в Попово, аз малко затегнах коланите и това не им харесва – и то в частта на общинските гори, обясни Гогов, който отдаде случващото се на злонамерена кампания.От Нова телевизия, която показа схемата, уточняват, че са подали сигнал още до предишния земеделски министър Десислава Танева, но от МЗХ по нейно време препоръчали сигналът да бъде пратен до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Сигналът е пратен и до служебния премиер Огнян Герджиков, но Гогов става изпълнителен директор на ИАГ.

Григор Гогов беше отстранен от служебният кабинет на Георги Близнашки заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове. Сега е възстановен на поста отново от служебен кабинет. Проверка на Actualno.com показва, че дърводобивни фирми на самия Гогов и сина му Георги (напр. Лессервиз ООД) нееднократно са осъждани заради задължения към общини и други фирми. Пример за това е дело за неплатена продажна цена по договор за покупко-продажба на дървесина от 2012 г., като тогава фирмата е осъдена да заплати на община Опака 9381 лв.

https://www.actualno.com/business/i-predishnoto-i-segashnoto-pravitelstvo-mylchat-za-shemite-na-skandalen-gorski-direktor-news_600402.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*