„Изграждането на „Парадайс тауър“ ще се случва при пълна прозрачност и категорично съобразяване с обществения интерес“, съобщиха инвеститорите „Магна МК“ в отговор на мненията, че подобна сграда в столицата не е нужна:
„Намерението ни като инвеститор в проекта винаги е било да създадем една от най-емблематичните зелени сгради в София. Съгласуваният в НАГ на разширен експертен съвет проект, на базата на който беше направен трафик анализ и бе получено одобрение от Столичен общински съвет, е на идейно ниво и няма задължителен характер. 
Най-важното, което трябва да знаят гражданите на София, е че на този етап ние нямаме проект, нямаме разрешение за строеж и – съответно – не са определени нито реалната височина, нито етажността, нито вида на бъдещата сграда. Приетият от СОС Подробен устройствен план /ПУП/ показва само максималните ограничителни параметри на евентуалната сграда, като тяхното достигане по никакъв начин не е задължително. Ние нямаме и такова намерение.
Нашето инвестиционно намерение е за проектиране и изграждане на модерна, на световно ниво лайфстайл сграда в София, тип „зелена” архитектурна концепция, с която жителите на града да се гордеят и да я възприемат като една от емблемите на столицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*