/КРОСС/Стартът на летния туристически сезон наближава и подготовката на всички хотели и заведения върви с пълна пара.  За да бъдат в крак с последните новости и тенденции в бранша, собствениците на обекти могат да сверят часовниците си с продуктите и услугите, предлагани от участниците в изложението – договаряне и бизнес форум „За ТУРИЗМА 2017″- Бургас.
България се утвърждава като водеща и стабилна дестинация за целогодишен туризъм. Туристическият бранш  отчете най-силния сезон за последните 25 години с ръст от 12 % и над 10 милиона посетители от чужбина. Нарастване броя на руските почиващи, поява на интерес към страната ни от нови пазари, като Ирландия и Китай, завръщане на туристите от скандинавските и други страни и увеличаване броя на качествените и платежоспособни туристи с по-високи изисквания са част от реализираните положителни тенденции, които заслужава  да бъдат запазени и развити. А поставянето на Тракийската низина и България на второ място в топ 10 дестинации за винени пътешествия през 2017 година от авторитетното издание „Уайн Ентусиаст“ е събитие, което фокусира и разширява интереса към страната ни и трябва да се  капитализира по най-добрия начин от всички структури в бранша.
Настоящата година започва с много добра заетост в зимните ни курорти и с ръст в ранните записвания за летния сезон. Постоянно нараства търсенето и интересът към СПА, културния, поклонническия и селския туризъм

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*