/КРОСС/ „Нашето здравеопазване се ползва с доверие само на 4,8% от хората, а 75% са на мнение, че то не работи добре. Не е ли това достатъчно абсурдно и срамно за държавата ни?“ Това попита на среща с обществеността във Варна кандидатът за народен представител от „БСП за България“ д-р Десислав Тасков.
Според него причините за този факт са много, но основната е липсата на контрол върху разходването на средства от здравната каса.
„Говоря за кражбите в здравеопазването, на които всички сме свидетели. Ограничим ли тях, а ние ще го направим, тогава ще стане възможно отпадането на порочната схема за доплащане. Тогава ще върнем достойнството на българския пациент“, посочи д-р Тасков. Според него е абсурдно в най-бедната държава в Европейския съюз, в която има безконтролен демографски срив, около 50 % от парите за здравеопазване да идват от джоба на обикновения българин. „Знаем как да променим това. Необходимо ни е само вашето доверие“, посочи д-р Десислав Тасков. „В рамките на година – година и половина ние можем да направим знакови подобрения в нашето здравеопазване, като поставим акцент върху качествената профилактика, засилен фокус върху детското и майчиното здравеопазване, грижа към хората, които са в обективна невъзможност да си плащат здравните осигуровки, както и осигуряването на достатъчно евтини генерични лекарствени средства

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*