/КРОСС/Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви нова линия от София до летище Франкфурт. Най-новите полети на WIZZ ще обслужват всеки ден, от 22 май. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com, на цена само от 59.90 лева*.

Летище Франкфурт е основно международно летище, разположено в петия по големина град на Германия и един от водещите финансови центрове в света. С над 60 милиона пътници, летище Франкфурт е едно от летищата с най-голям пътнически трафик в Германия и 4то по натовареност в Европа.

Wizz Air, водеща авиокомпания в България, е превозила над 1.7 милиона пътници по нискотарифните си линии през 2016, подпомагайки повече от 1300** местни работни места в асоциираните индустрии. Сега WIZZ има седем самолета, базирани в София и през юли ще разположи един Airbus A320 във Варна. Установявайки оперативна база на летище Варна, WIZZ ще създаде 36 работни места и така броят на ориентираните към клиента служители на компанията в България надхвърля 300.

Мрежата на WIZZ в България сега съдържа 44 маршрута, включително и вътрешна линия между София и Варна.

Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, каза: „Радваме се да обявим друга нискотарифна линия от София, като 137ми маршрут в мрежата на WIZZ. Най-новата ни услуга ще свързва българската столица с Летище Франкфурт, най-голямото в Германия и главен международен хъб. Убедени сме, че всекидневните полети по новия маршрут до Франкфурт, ще станат популярни сред бизнес пътниците, както и сред туристите, които ще се наслаждават на отлично обслужване на борда, пътувайки до 35 дестинации в Европа и извън Европа. Нашият приятелски български екипаж очаква да посрещне всички пътници от Франкфурт с усмивка на борда на един от новите ни самолети Airbus A321.“

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*