Организаторите и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg. „Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете.“ – казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.

Предстоят инициативи в „Седмицата на гората“ в Елин Пелин

Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна, съобщават организаторите.„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg) си поставят красивата цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“

От началото на миналия век у нас са засадени над 18 млн. дка гори

Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

https://www.actualno.com/goodnews/dobrovolci-zasajdat-3-000-dryvcheta-v-zapaden-park-news_607138.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*