От телевизията уточняват, че документът за отмяната на действието на паспорта е от 2 март. От тогава на практика Поптодорова не е дипломат. От МВнР обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 година.

Елена Поптодорова започва работа в Атлантическия клуб

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище „Шопен“. Поптодорова обясни случая като грешка. На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава. На 9 март външният министър Ради Найденов подчерта, че тя няма дипломатически статут. „Тя вече не е служител на МВнР, пенсионирана е, не мога да коментирам нищо повече от нейния живот“, каза той.

Поптодорова: Ще преживея и това с летището във Варшава

След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът й ще започне най-вероятно на 1 април.

https://www.actualno.com/politics/diplomaticheskijat-pasport-na-poptodorova-e-otnet-oshte-v-nachaloto-na-mart-news_600650.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*