/КРОСС/Жервите на атентата, който беше извършен снощи в Югоизточна Турция, се увеличиха и загиналите вече са двама. Атаката с кола бомба беше осъществена срещу жилищен комплекс за служители на съда в град Вираншехир, област Шанлъурфа.

Едната от жертвите е син на секретаря на градския съд. Другият загинал е пазачът на комплекса, който е бил полицейски служител. Ранените са 15 души, като състоянието на един от тях е критично, съобщи валията на Шанлъурфа Гюнгьор Азмитуна.

Турската полиция е арестувала 26 души, за които се предполага, че са замесени в атентата. Издирва се младеж, който според свидетелите е паркирал колата бомба пред комплекса и се предполага, че е извършителят.

В около 18.30 часа снощи колата, натоварена с експлозиви, беше взривена. От мощния експлозия бяха разрушени десетки сгради и се образува дълбок ров, съобщиха турските медии. Все още никой не е поел отговорнос за атаката.

Турският министър на правосъдието Сюлейман Сойлу заяви, че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи. Върху разрушените сгради бяха окачени турски знамена.

 

реклама

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*