Коалиционното споразумение за управление между ГЕРБ и Патриотите ще е готово окончателно другата седмица, а утре ще е готово като чернова. Това обяви Делян Добрев след края на поредната преговорна среща между спечелилата изборите партия на Бойко Борисов ГЕРБ и тройната формация „Обединени патриоти“ (ОП), в който влизат НФСБ на Валери Симеонов, ВМРО на Красимир Каракачанов и Атака на Волен Сидеров, пише iNews.bg.

„Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение. Обсъдихме структурата на споразумението и начина за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме“, подчерта Добрев.

Той обясни, че в петък двете политически сили ще имат първия чернови вариант на коалиционното споразумение и ще продължат с преговорите.

Запитан за разпределението на министерствата и имената на министрите бившият министър на икономиката и енергетиката и ексшеф на енергийната комисия каза: „Докато не постигнем съгласие по коалиционното споразумение, няма как да кажем повече подробности. В коалиционното споразумение има структура на Министерски съвет, но на този етап нямаме окончателно прието между страните коалиционно споразумение.

В стратегическия документ на двете формации от 21 страници се посочва, че правителство се съставя за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка, посочи Добрев.

Волен Сидеров пък добави, че преговорите между ГЕРБ и ОП продължават и утре. „Днес говорихме и работихме по уточняване на коалиционното споразумение. Не сме го приключили и предстои още работа по него. Преговорите текат в много съглашателна атмосфера. Всичко ще бъде направено с максимум съгласие, да се работи добре като един смазан механизъм и да има стабилност това, което правим“, изтъкна лидерът на Атака.

http://novinite.bg/articles/142378/GERB-i-Obedineni-patrioti-Utre-shte-imame-parviya-chernovi-variant-na-koalicionnoto-sporazumenie

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*