Зелените факли, станали символ на гражданската инициатива, бяха запалени на 13 март едновременно в няколко града. В продължение на седмица те преминаваха от ръка на ръка и бяха посрещани от разгневени жители, които подкрепиха акцията.

Лозан Панов: Ние създадохме спецсъдилища, които не мисля, че показват добри резултати

Цел на акцията, организирана от движението „Зелен марш”, е да се привлече вниманието към отговорността на чиновниците, замесени в скандала с бразилската строителна компания „Одербрехт” (Odebrecht).Движението „Зелен марш” бе създадено скоро, след като през декември миналата година Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че компанията е изхарчила от 2001 до 2016 година 788 милиона долара за подкупи в 12 страни. Доминиканските чиновници са получили около 92 милиона долара за да подпишат договори за изграждане на инфраструктура.

От януари в Доминиканската република се провеждат масови протестни акции, които искат наказания за подкупните държавни служители и скъсване на всички договори с бразилската компания.

https://www.actualno.com/america/v-dominikanskata-republika-protestirat-masovo-zaradi-brazilska-kompanija-news_600393.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*