/КРОСС/ Великобритания ще трябва да изплаща задълженията си към Брюксел в продължение на години след Брекзит, ще остане подчинена на съдилищата на Европейския съюз и ще продължи да позволява на роднини на европейски имигранти да се установяват в Обединеното кралство. Това показват изтекли преговорни проектодокументи на ЕС, съобщава „Ройтерс“.
Изискванията се съдържат в документ, до който са се добрали от агенцията, които очертават основните насоки за водене на преговорите за главния преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние, който ще започне преговорите за Брекзит след провеждането на предсрочните парламентарни избори във Великобритания на 8 юни.
Спирането на свободното движение на работници от страни членки на ЕС, прекратяването на бюджетните вноски към Брюксел и премахването на юрисдикцията на Съда на ЕС са централни обещания от плана на британския премиер Тереза Мей за излизането от ЕС, което трябва да стане през март 2019 г. след двегодишен преговорен период.
Ала на език, който отразява твърдата позиция на останалите 27 държавни и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, които ще подкрепят обща позиция на срещата на върха на Общността на 29 април, документът уточнява подробно целта на Брюксел да защити правата на 3 млн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*