Европейски посланик, представител на един от водещите икономически сектори в България – недвижимите имоти и кмет бяха удостоени с 16-ите поред награди „Личност в новините“ за 2016 г. на Novinite Group. Това се случи на специална церемония в аулата на СУ „Св. Кирил и Методий“. По-конкретно отличените личности са столичният кмет Йорданка Фандъкова, посланикът на Австрия Н.Пр. Роланд Хаузер и изпълнителния директор на консултантската компания, развиваща дейност в сферата на недвижимите имоти, Unique Estates Весела Илиева. Тримата получиха своите призове съответно в категориите „Политика“, „Дипломация“ и „Бизнес“.

Весела Илиева, която е изпълнителен директор на Unique Estates, бе отличена в категория „Бизнес“ в класацията на една от най-големите български англоезични медии – Novinite.com. Тя благодари за получената награда и още с първите думи на церемонията обеща на Novinite Group, че и през тази година ще продължи да работи с медията и да предоставя интересна информация на нейните читатели. И то не само по отношение на това какво се случва на пазара на недвижими имоти в България, но и на тези по света. “Читателите ви ще знаят всичко за цените, за това какво се търси, кои са държавите, в които си заслужава да се инвестира”, обеща Илиева. Тя отбеляза, че това е първа медийна награда, която получава и е много поласкана, тъй като определя приза като сериозна отговорност.

„Личност в новините” за 2016 г. в категория „Дипломация“ стана австрийският посланик Роланд Хаузер. Той отбеляза, че „събитието се състои в много важен ден, в който светът посреща няколко празника – Деня на щастието, Деня на хармонията и началото на пролетта. Посланик Хаузер допълни, че не приема приза в лично качество, а той е олицетворение на отношенията между България и Австрия.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък грабна наградата в категория „Политика“. При приемането на отличието, тя призна, че отличието е знак, че е допринесла за добрите новини у нас и отбеляза колко е важно такива да има и те да се показват. А проектите, с които развива столицата, са плод на работата на много хора. Фандъкова, подобно на посланик Хаузер, също отбеляза, че не приема наградата лично за себе си, а че тя е признание и за всички софиянци.

Кметът на столицата допълни, че „номинацията е изборът на читателите, което означава, че има прозрачност за това, че хората по света научават новините от България“.

Победителите в конкурса „Личност в Новините“ бяха избрани лично от читателите на Novinite.com, които гласуваха за своя фаворит чрез сайта. Във всяка от трите категории бяха номинирани по петима представители на политическия, икономическия и обществения живот у нас.

По време на събитието основателят и дългогодишен изпълнителен директор на Novinite Group Максим Бехар съобщи, че вече се оттегля от тази своя дейност, на която е посветил повече от 16 години, заради множеството си ангажименти, включително и в чужбина. Неговото място на кормилото на медийната група вече заема новият изпълнителен директор Даниела Кетенлиева.

http://novinite.bg/articles/140473/Biznes-dama-poslanik-i-kmet-poluchiha-nagradite-Lichnost-v-novinite-2016

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*