Апликация за смартфони ще предоставя на туристите пълната информация за всички обекти и услуги в двореца в Балчик.

„Държавен културен институт – Културен център „Двореца” сключи договор за пилотно въвеждане на територията на комплекса на една иновация в електрониката“, съобщи директорът на ДКИ-КЦ „Двореца” Жени Михайлова, информира dariknews.bg. 

Посетителят ще получи приложението на мобилния си телефон веднага щом стъпи на територията на двореца. От него той ще разбере къде точно се намира, какви са сградите и артефактите около него, какви услуги може да ползва.

Апликацията е уникална от техническа гледна точка и е разработена от екип от програмисти. Пилотно тя ще се изпробва в двореца в Балчик, а по думите на Михайлова такава ще има още на летището във Варна и на едно от голфигрищата в региона.

„2016 година е била най-успешна за Културен център „Двореца”. Реализирани са 1,5 млн. лева приходи /след облагане/, като по този показател „Двореца” е на едно от първите места като вносител в държавния бюджет на Министерството на културата. 258 000 души са посетили комплекса през 2016 г.“, коментира Жени Михайлова.

Източник: Нова телевизия

http://novinite.bg/articles/140174/Aplikaciya-za-smartfoni-shte-informira-turistite-v-dvoreca-v-Balchik

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*