Навършването на една година от смъртта на легендарния музикант Принс ще бъде отбелязано с излизането на албум с неиздавани негови песни, съобщи Контактмюзик. Албумът ще бъде издаден на 21 април, предаде БНТ.

Принс умря от свръхдоза фентанил на 57-годишна възраст на 21 април м.г. Една година по-късно наследниците му разрешиха някои песни, записани тайно от изпълнителя на хита „Purple Rain“, да бъдат включени в нов мини албум. Сред тях е и „Deliverance“, която излиза днес. Песните са композирани и записани, когато Принс бе независим изпълнител, протестиращ срещу онова, което според него бе „несправедлива музикална индустрия“.  Принс е съавтор и съпродуцент на песните заедно с продуцента Иън Боксил, който е работил с Джанет Джексън, Тупак Шакур и Тайрийз. Според Боксил светът се нуждае точно сега от хита „Deliverance“.

„Смятам, че песента излиза навреме, като се има предвид какво се случва в днешния свят, и в светлината на годишнината от смъртта на Принс – каза Боксил. – Надявам се, че когато чуят тези песни на Принс, хората ще получат утеха.“

Боксил разкри също, че Принс винаги се е опитвал да намери свои пътища, за да сподели музиката си с феновете, заобикаляйки звукозаписните компании.

„Навремето Принс ми каза, че всяка вечер си лягал в леглото, обмисляйки как да заобиколи големите звукозаписни компании и да предолжи директно песните си на публиката – каза той. – Когато обмисляхме как да издадем новия диск, решихме да го сторим като независими музиканти, защото именно това щеше да е желанието му, ако беше жив.“

Албумът, озаглавен също „Deliverance“, включва и песните „Man Opera“, „I Am“, „Touch Me“, „Sunrise Sunset“, „No One Else“ и удължена версия на „I Am“.

http://novinite.bg/articles/142325/Album-s-neizdavani-pesni-v-pamet-na-Prins

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

*